Back to Top
Autor: Alex

DE CE MERITĂ SĂ ÎNVEŢI PROGRAMARE?

limbaj de programareindustria itfront-endback-endjavascriptphpînvață programaretehnologieșcoală it

În zilele noastre, toți depindem de tehnologie în viața noastră de zi cu zi, dar foarte puțini oameni știu să citească și să scrie cod. Dacă încă nu ești familiarizat cu programarea, există multe motive pentru care ar trebui să înveți cum să codezi.

ȚI SE OFERĂ UN SALARIU ATRACTIV ȘI MULTE OPORTUNITĂȚI DE CARIERĂ

 

Industria IT este cu adevărat uriașă. Abilitatea de a programa îți oferă nenumărate oportunități de lucru.

 

Tehnologia este imensă și există multe oportunități de lucru dacă știi să programezi. Programatorii sunt la mare căutare în întreaga lume. Poți deveni freelancer și poți lucra când și unde vrei, poți lucra pentru companii, poți lucra la propriile proiecte secundare sau iti poți folosi abilitățile de codare pentru propriul start-up. Remunerarea programatorilor este, de asemenea, atractivă, deoarece necesită gândire critică și analiza situației. Oamenii care sunt maeștri în programare, muncesc câteva ore, dar câștigă mai mult și sunt, de asemenea, mai flexibili în viața de zi cu zi pentru a-și face treaba.

ÎȚI VEI DEZVOLTA ABILITĂȚI DE REZOLVARE A PROBLEMELOR ȘI O GÂNDIRE LOGICĂ

Rezolvarea problemelor se află în centrul programării, iar învățarea programării înseamnă împărțirea problemelor în părți mai mici, folosind propria logică și algoritmi pentru a crea un program și apoi oferind o soluție la problemă. Codarea forțează creierul să se gândească profund la problemă, să organizeze gândurile, să folosească logica și apoi să ofere o soluție. De fiecare dată când te confrunți cu o nouă provocare, trebuie să-ți folosești creierul, poate trebuie să-ți stabilești propriul principiu și trebuie să folosești o abordare logică.

Deci, învățarea și programarea sunt un exercițiu pentru creier, care în cele din urmă îmbunătățește abilitățile de rezolvare a problemelor și de gândire logică. Învățarea codurilor te va învăța să înțelegi această lume, să rezolvi problemele pe care le întâlnim în fiecare zi în viața noastră și acesta este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru a schimba această lume. Ajuți oamenii folosind tehnologia computerizată și le câștigi respectul. În cele din urmă, devii mai deștept când vezi întreaga imagine a unei probleme reale și o rezolvi folosind abordarea ta logică.

ÎȚI VEI DEZVOLTA ABILITĂȚI INTERPERSONALE

Codarea nu numai că iți va îmbunătăți abilitățile tehnice, dar te va ajuta și să îți îmbunătățești abilitățile soft. De cele mai multe ori atunci când lucrezi în echipă, trebuie să lucrezi cu alți colegi. S-ar putea să trebuiască să discuți un proiect cu ei, să interacționezi cu managerul tău și toate aceste lucruri îți vor dezvolta în cele din urmă aptitudinile soft, care nu numai că te ajută să construiești relații bune în viața profesională, ci și în viața personală. Magia se întâmplă în codare atunci când lucrezi cu alți oameni inteligenți și construiți împreună ceva care contează cu adevărat pentru oamenii din această lume.

NOILE TEHNOLOGII DOMINĂ LUMEA

Tehnologia este încorporată peste tot și nu există nicio îndoială că a devenit parte din viața noastră de zi cu zi, fie că este vorba de divertisment, fie că trebuie să comunicăm cu cineva sau să mergem undeva. Ne bazăm pe tehnologie și există mii de industrii care depind de programe de calculator pentru a-și conduce afacerea. Cercetătorii folosesc computerele pentru a analiza și revizui rezultatele experimentelor lor și pentru propria lor cercetare. Este folosit în analiza datelor, finanțe, industria alimentară, educație, servicii pentru clienți, sectorul sănătății, de la crearea unei aplicații sau site-uri web utile pentru alții până la conducere. Este ciudat - ne bazăm pe tehnologie de dimineața până seara, dar foarte puțini oameni știu să codifice.

CODAREA ÎNSEAMNĂ ȘI CREATIVITATE

Codarea este întotdeauna considerată a fi ceva legat de calcul, ceva matematic, frustrant și plictisitor, dar există și o latură creativă a ei. Când programatorii observă că ceva este imperfect în această lume, treaba lor este să analizeze problema și să ofere o soluție vizionară. Ei văd imaginea completă a problemei cu care se confruntă și își folosesc logica creativă pentru a găsi o soluție. Asemenea pictorilor, programatorul inteligent alege limbajul de programare potrivit, modelele de design și modelele de expresie logică pentru a implementa soluția.

ÎNȚELEGEREA AMBELOR PĂRȚI ALE ECUAȚIEI ÎN AFACERI

În orice industrie sau companie, este întotdeauna dificil atât pentru programatori, cât și pentru departamentele care nu au nimic de-a face cu programarea să înțeleagă întregul proces care trebuie făcut, din ambele părți. Există întotdeauna o neînțelegere între ingineri și non programatori atunci când vine vorba de găsirea unei soluții la o anumită problemă. Cu abilități de codare, poți vizualiza sau cel puțin înțelege riscurile, provocările, timpul din punctul de vedere al inginerului. Nu contează că ești manager, lider de echipă sau specialist în marketing în compania ta - dacă știi codare, înțelegi ambele părți ale tabelului. Ești capabil să rezolvi problemele fără probleme, ceea ce este foarte important pentru conducerea eficientă a companiei.

VEI CÂȘTIGA O EXPERIENȚĂ CARE ÎȚI VA SCHIMBA VIAȚA

Programarea este întotdeauna o nouă provocare în care trebuie să-ți asumi riscuri de fiecare dată și care te învață să-ți asumi riscuri în viață. Lumea este plină de software, aplicații, site-uri web, iar când le creezi singur, te simți mai încrezător și mai puternic. Când un programator este capabil să rezolve o problemă care nu avea o soluție înainte, aceasta devine o experiență care îi schimbă viața.

Poți deveni programator sau tester de software. Vezi ce cursuri de programare ți-am pregătit.


Știri recente: