Back to Top
Autor: Alex

CÂT DUREAZĂ PROCESUL DE ÎNVĂȚARE ÎN IT?

programare de învățarescoala itlimba de programareindustria itdezvoltatorprogramator

Te întrebi cât timp vei avea de petrecut învățând programarea pentru a începe să lucrezi în industrie ca Junior? Vrei să știi cum arată cu adevărat programarea de învățare? Veți afla totul mai jos.

 De asemenea, te încurajăm să citești articolul nostru despre cum să îți alegeți singur limbajul de programare.

 DE CE SĂ ÎNVEȚI PROGRAMARE?

 IT este una dintre industriile cu cea mai rapidă creștere din lume. Această creștere dinamică creează multe noi locuri de muncă pentru profesioniștii din industrie. Cererea de pe piață este, totuși, mult mai mare decât oferta. Drept urmare, sectorului IT îi lipsesc milioane de specialiști în întreaga lume. Industria IT tentează mulți oameni cu perspectiva unei promovări rapide și a câștigurilor mari.

 DE LA UN AMATOR DE PROGRAMARE LA JUNIOR!

 Dacă nu ai avut niciodată contact cu programarea, va trebui să ai răbdare, deoarece probabil vei petrece 300-400 de ore învățând elementele de bază ale programării. Este important să nu îți pierzi motivația în această etapă și să te gândești la motivele pentru care ai decis să înveți programarea în primul rând.

 Cât timp va dura să înveți elementele de bază? Dacă studiezi o oră pe zi, vei petrece aproximativ un an pe această etapă. Dar dacă vrei să accelerezi lucrurile și să petreci douăsprezece ore pe zi studiind, vei obține același efect într-o lună. În această etapă vei scrie primele programe și aplicații simple. Vei simți o mare satisfacție, dar vei vedea și cât de mult mai ai de învățat. După aceea, vei stăpâni suficiente elemente de bază pentru a obține primul tău loc de muncă ca dezvoltator junior.

Începi să înveți programarea de la zero → Începutul tău în industria IT

 Dar acesta este doar începutul - încă mai ai multe de învățat. În această etapă, ar trebui să lucrezi în primul rând la propriile proiecte. Recruitorii caută programatori care au pasiune și pot prezenta realizări suplimentare. Va fi bine dacă îți creezi propriul site, îi ajuți pe prieteni să-și optimizeze magazinul online, te implici în viața unei comunități de programatori etc. Participând la astfel de proiecte vei învăța în cel mai bun mod posibil - prin practică. Și tocmai astfel de juniori sunt cei pe care companiile îi angajează de bunăvoie. Chiar dacă nu ai niște abilități importante la început, compania te va instrui și te va plăti bani decenți pentru munca ta dacă îți arăți angajamentul față de învățare!

 Ca junior, vei îndeplini sarcini simple pe cont propriu, sub supravegherea unor colegi cu experiență. Ei te vor învăța lucruri noi și îți vor transmite probleme din ce în ce mai avansate de rezolvat. Îți vor arăta cum îți poți îmbunătăți codul și te vor duce la conferințe IT. Toate acestea te vor face să te dezvolți constant și să dobândești noi abilități. Aceasta este următoarea etapă a procesului tău de învățare - practică, practică și mai multă practică. Vei lucra aproximativ 1-2 ani ca programator junior.

 PROGRAMATOR INDEPENDENT ȘI PROGRAMARE DE ÎNVĂȚARE PE CONT PROPRIU

 În retrospectivă, vei vedea cât de mult s-a schimbat limbajul tău de programare. Tehnologiile care erau noi la începutul procesului de învățare sunt deja depășite. Prin urmare, este esențial să îți extinzi cunoștințele în fiecare etapă a carierei. Lucrând la propriile proiecte te va face să simți o responsabilitate și mai mare pentru propria ta dezvoltare. Vei cerceta singur cum să faci lucrurile mai bine, mai inteligent, mai repede. Poate vei fi un membru activ al comunităților de dezvoltare, de ex. forumuri de programare. Lucrul ca programator este un proces continuu de învățare. Trebuie să fii la curent cu toate noutățile și schimbările tehnologice pentru a rămâne atractiv pe piața muncii. Dezvoltatorii medii sunt în prezent cel mai căutat grup din industria IT - conform No Fluff Jobs, ei reprezintă 53,7% din toți profesioniștii IT pe care îi caută recrutorii.

O CARIERĂ ÎN IT - DEZVOLTATOR SENIOR

 Ce urmează? După ce vei fi promovat de la Mid Developer, vei deveni Senior, poate chiar lider de echipă. Vei avea ocazia să îți împărtășești cunoștințele, de ex. la cursurile de programare. Acum vei fi cel care îi va învăța pe programatorii juniori că poate fi întotdeauna îmbunătățit codul.

 ÎN PROGRAMARE, PROCESUL DE ÎNVĂȚARE NU SE TERMINĂ NICIODATĂ

 IT este o industrie care se schimbă semnificativ de la an la an. Pentru a fi la curent cu cele mai recente știri, trebuie să îți dezvolți și să îți îmbunătățești constant abilitățile. Lucrul în IT este o meserie pentru cineva căruia îi place să-și extindă cunoștințele și să învețe lucruri noi. A intra în lumea IT înseamnă cu siguranță învățarea pe tot parcursul vieții. IT este o industrie extrem de dinamică în care trebuie să îți completezi constant cunoștințele pentru a fi la curent cu noile tehnologii și limbaje de codare. Cu toate acestea, schimbările de pe piața muncii, automatizarea și dezvoltarea IA necesită capacitatea de a se adapta de la angajații majorității industriilor. Merită să fii pregătit pentru asta, de exemplu prin dezvoltarea abilităților tehnologice.

Ești gata să începi aventura ta în programare?

Vezi ce cursuri de programare ti-am pregatit.

 


Știri recente: