Back to Top
Job in it
Autor: Alex

Job în IT: Oportunitatea de a construi o carieră fără studii superioare

Într-o lume în continuă schimbare, piața muncii în domeniul IT a suferit la rândul ei transformări semnificative. Dacă în trecut diploma de absolvire a unei facultăți era văzută ca și condiție obligatorie pentru a obține un job în IT, astăzi lucrurile stau diferit.

Tot mai multe companii recunosc valoarea cunoștințelor și experienței practice, oferind astfel oportunități egale de angajre în domeniu și pentru cei care nu și-au terminat studiile sau au o relație diferită cu sistemul actual de educație din societate. Acest articol explorează această nouă paradigmă a angajărilor în IT fără studii superioare, bineînțeles, evidențiind și beneficiile cursurilor oferite de academii specializate, precum Coders Lab.

Schimbarea de paradigmă în domeniul angajărilor în IT:

Criteriile de selecție ale companiilor de IT s-au extins vizibil în ultimii ani, astfel, o dată cu cererea tot mai mare de specialiști pe piața muncii IT și progresul tehnologic un adevăr general a ieșit la suprafață. Diploma de facultate nu mai este singurul criteriu determinant în procesul de recrutare, lucru care devenise necesar după ce tot mai mulți oameni optau pentru a obține aceste calificări prin diverse tertipuri.  Pentru o bună perioadă acest fapt a condus la o stagnare a calității profesionale în industrii și a cerut după sine o schimbare. Ea s-a născut prin apariția Academiilor de IT, locuri unde educația este abordată diferit și au ca scop formarea de profesioniști reali ce pot ocupa orice job în IT.  Există cursuri care te califică pentru un job în nici două luni, cum ar fi cel de Manual Tester. Iar pentru aceia dintre candidați ce doresc să aprofundeze un limbaj de programare complex (JavaScript, Pyhton, Java, etc)  într-un timp cât mai scurt, cursurile extinse sunt soluția ideală. Experți cu vechime în domeniu devin astfel profesorii care se asigură că în cele 6 luni, cât durează de obicei un asmenea curs, participanții învață într-un mod cu adevărat practic cum să cucerească industria IT.

 

Importanța cunoștințelor și experienței practice:

Așadar, în loc să se concentreze exclusiv pe diplome, angajatorii din IT acordă astăzi o atenție deosebită cunoștințelor și competențelor practice ale candidaților la job. Acesta este motivul pentru care persoanele absolvente de cursuri specializate, cum ar fi și cele oferite de Coders Lab, sunt astăzi la mare căutare în rândul angajatorilor din întreaga lume. Aceștia știu că noua metodologie de predare se concentrează pe dezvoltarea abilităților practice necesare în domeniul IT, dar și că un candidat la job ce se bucură de sprijinul unității de învățământ formatoare timp de 6 luni, după absolvire, va avea cea mai mare șansă de reușită. A nu se înțelege, totuși, că acest nou tip de educație eradichează studiul clasic; vorbim de fapt de o normalizare a situației și o coexistare ale ambelor tipuri de absolvenți pe piața muncii.  Asta ne aduce la următorul punct al articolului, implicarea noastră activă în zona de educație în IT.

Coders Lab: Acces la oportunități în industria IT:

Coders Lab este o academie de IT recunoscută pentru programele sale intense, ușor de înțeles și concentrate pe dezvoltarea abilităților practice, pentru calitatea oamenilor formați și nu în ulitmul rând, pentru atenția exclusivă oferită fiecărui cursant. Cursurile oferite acoperă o gamă largă de tehnologii, inclusiv JavaScript, Python, Java, etc și sunt gândite după nevoile actuale și reale ale pieței joburilor în IT. Ce înseamnă asta? Absolvenții Coders Lab sunt pregătiți să se integreze rapid în industria IT și să facă față provocărilor reale ale pieței muncii încă din prima zi după absolvire.

 

Care sunt avantajele cursurilor specializate?
Timpul efectiv de studiu: Timpul investit într-un asemnea curs este semnificativ mai mic decât cel investit într-o facultate, acolo unde vorbim de ani de zile investiți. Cursurile specializate comprimă totul în module ce durează între 2 și 6 luni. 

Metode de predare interactive: Predarea este interactivă și se bazează pe proiecte și exerciții practice pentru a oferi o experiență cât mai apropiată de cerințele reale ale industriei. 

Profesorii și mentorii: Sunt specialiști în domeniu ce îți dedică timp atât în grup, cât și individual, pentru a se asigura că ai înțeles și stăpânit lecția predată.

Networking și suport comunitar: Academiile de IT oferă oportunități de networking și facilități de comunicare cu colegii și experții din domeniu ce continuă mult după terminare efectivă a cursului.

Acces la resurse și oportunități de angajare: Absolvenții cursurilor Coders Lab beneficiază de suport în găsirea unui job în IT, având acces la o rețea extinsă de parteneri și oportunități de angajare. Mai mult decât atât, au acces la comunitatea noastră pentru a adresa întrebări sau nelămuriri oricând după absolvire.

 

Concluzie:
Schimbarea în mentalitate, progresismul și viteza de dezvoltare sunt doar câțiva dintre factorii ce au făcut loc pe piața muncii oricărui om ce își dorește cu adevărat un job în IT. Cu accentul pus pe cunoștințele și experiența practică, cursurile specializate, cum ar fi cele oferite de Coders Lab, devin tot mai relevante în obținerea unui job în IT. Această abordare deschide uși către o carieră promițătoare și reprezintă o alternativă accesibilă la studiile universitare tradiționale. Atunci când companii precum Google, Apple sau Amazon decid să înceapă să angajeze fără studii superioare, știi că este momentul să intri în industria IT și să-ți construiești o carieră de succes. Ne bucurăm să fim ghizii tăi pe acest drum.


Știri recente: