Până pe 20 Februarie mai poți beneficia de -30% la cursul Java Developer

De la Horeca la Web Developement

curs javascript coders lab
nainte de a face asta, m-am documentat foarte bine în mediul online, m-am uitat la diverși programatori, la diverși vloggeri care fac treaba asta pe partea de programare. Mulți au spus că partea practică contează cel mai mult; într-adevăr reprezintă un avantaj, nu știu dacă major sau 100% în CV chestia că ai absolvit Politehnica – Automatică și Calculatoare. Au zis că da, este ok și că îți formează o bază, înveți algoritmi și totuși sunt ani de zile dar, practic, tu nu înveți ceea ce vrei să înveți. Și cum mulți au spus că partea practică contează cel mai mult, am ales să fac o școală de ce m-a interesat pe mine mai mult știind că de acolo pot să dezvolt ce mă interesează pe mine. Sincer să zic, n-aș fi așteptat 4 sau 5 ani de zile ca să termin facultatea. La 30 de ani parcă nu-ți arde să o iei de la zero. Un curs de IT nu te face programator 100% dacă nu muncești 100% pentru asta. Dacă nu-ți dorești real să faci această schimbare, nu reușești fără muncă și dedicare.

Povestea lui Dragoș despre cum și-a schimbat domeniul în care lucrează începe cu o discuție cu un prieten: “Long story short, acum 4 sau 5 ani de zile, un prieten m-a întrebat cum mi se pare domeniul, dacă aș face o reconversie profesională. Am zis da, de ce  nu?

Și am stat cu el 3 luni de zile, el este front end, foarte pregătit pe partea asta, în care n-am înțeles nimic. Înțelegi html, css care sunt un pic basic, apoi am intrat în JS și tot nimic. Am renunțat, nu era de mine. M-am retras și 4 ani mai târziu am reluat JavaScript. Apoi, am fost la prietenul meu în vizită și totul părea foarte liniștit și relaxant: muzica, toată lumea lucra relaxant. Și atunci am simțit că domeniul Horeca nu mai este de mine. Am făcut un research emoțional și mi-am dat seama că asta trebuie să fac, deși pare greu. Și am zis că vreau să fac programare.”

În noiembrie 2022, a vorbit cu un alt prieten, Cătălin și a avut o discuție liberă știind că este programator. Dragoș se tot gândea să facă reconversie profesională și din acea discuție, și-a dat seama că vrea să facă pasul spre cariera de dezvoltator iar coincidență face ca prietenul său, Catalin, să înceapă din ianuarie 2023 un nou proiect cu Coders Lab unde urma să fie profesor la cursul de Java Script; acest lucru a fost principalul motiv pentru a se înscrie la curs. 

Ulterior, au venit detaliile despre preț, număr de ore și asigurarea că nu o să găsească în altă parte ceea ce-i oferă Coders Lab și a fost all in.

Din punctul lui Dragoș de vedere, raportul calitate-preț a fost foarte ok, având în vedere că există și varianta de plată în rate. Oamenii foarte ok, relația cu ei a fost profesională. 

Pachetul ales de Dragoș avea inclus și un workshop de carieră, susținut de Cristina care le-a prezentat cum să realizeze CV-ul, cum să pregătească profilul de Linkedin și interviul. 

Cristina a fost foarte deschisă la comunicare și a ajutat cu toate acestea oferind feedback pe materialele pregătite de cursant. 

“După terminarea cursului exista și o continuitate a relației. Eu personal cred în networking și plusez în ideea ca oamenii să vorbească cu profesorii, cu CEO și să păstreze legătura cu toți cei implicați. Coders Lab, la capitolul networking sunt super pregătiți.“

Încă de la începutul cursului, Dragoș și-a anunțat cunoscuți că s-a lansat spre o nouă provocare. După 3-4 luni, într-o discuție la cafea, cu un prieten, Dragoș află că o companie mică de dezvoltare software are o poziție deschisă și primește o recomandare. A urmat un interviu cu HR care s-a desfășurat foarte bine după care a urmat interviul tehnic, 10 taskuri de rezolvat în câteva zile, le-a făcut și totul a fost ok, urmând și oferta de angajare. 

“Recomand fiecăruia să găsească o firmă mică pe dezvoltare frontend si backend pentru că acolo ai ce să înveți, este adevărat că se muncește mult dar merită.“

În ceea ce privește tranziția de la domeniul Horeca la Programare, Dragoș ne povestește că:

“Trebuie să te pregătești psihic, cu o lună-două înainte să faci acest pas, pentru că toți știm că dacă o iei de la zero, nu mai pornim cu aceiași bani. În domeniul Horeca, pe partea de restaurante, se fac bani și nu puțini. 

Dacă renunți după 5, 10 ani în domeniul în care activezi, cu siguranță dacă o iei de la zero nu vei mai pleca cu aceeași sumă de bani. Eram conștient că în programare se va porni de la 2000 – 3000 lei ceea ce nu mă ajuta deloc; practic, dacă cineva își dorește să facă o reconversie profesională, trebuie să-și asume 2 joburi ceea ce nu e ușor. 

Poate într-o zi n-ai chef să lucrezi la jobul part-time, recuperezi în weekend. Stresul se va acumula, vei dori să renunți, crezi că nu mai poți rezista pentru că trebuie să înveți lucruri noi pe care la început nu le vei înțelege. Și cred că dacă nu-ți asumi reconversia profesională și 6 luni 1 an nu tragi de tine, nu vei face nimic. A meritat 100% tot efortul pentru că de multe luni simțeam dorința de a face altceva, dorința de reconversie profesională.“

Alți cursanți

curs javascript coders lab

De la Horeca la Web Developement

absolvent coders lab

De la Agricultura la Fullstack Developer

Job dupa curs testare manuala

De la Cazino la Manual Tester

Angajare testare manuala

De la Transporturi la QA Manual

Coders Lab JavaScript

De la Operations Analyst la Software engineer

De la Învățământ la QA Manual Tester